Zaaien, planten, oogsten en genieten

Forte

Webshop

 • Stekken en meer

  Judith Baehner

  Stekken en meer

  Stekken, zaaien en vermeerderen van kamerplanten


  ISBN: 9789462502277
  Omvang: 144 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 18.50
Meer informatie

Stekken en meer is hét nieuwste trendy kamerplantenboek van auteur, stylist en plantenarchitect Judith Baehner. Praktisch en inspirerend in een eigenwijze stijl. In dit vijfde plantenboek neemt Judith van Het Groenlab, je weer mee in de wereld van de kamerplanten, en dit keer leert ze je alles over  stekken en vermeerderen.

Het boek geeft een duidelijke uitleg over de verschillende manieren van vermeerderen door stekken of zaaien. Je leert zo stapsgewijs de geheimen van het stekken en zaaien van planten kennen. Eenmaal verliefd op je stekken-op-water kun je overgaan op hydroponie. Dan mogen de stekken doorgroeien in watercultuur. In beeld en tekst zie je welke methode je het best kunt toepassen om te vermeerderen en hoe je de omstandigheden zo gunstig mogelijk maakt voor het laten uitgroeien van je nieuwe planten. Het is heel eenvoudig en voor je het weet verras je jezelf en je vrienden met zelfgekweekte plantjes. Het boek bevat veel uitleg & tips en heeft een praktische stekwijzer.


Over de auteur
Judith-Baehner-2017.jpg

Judith Baehner van Het Groenlab heeft passie voor groen. Ze is blogger, geeft workshops en lezingen door heel Europa, en werkt regelmatig als styliste voor tijdschriften als Buitenleven en Seasons

Als plantenarchitect aan concepten en beplanting werkt ze nauw samen met architecten om werk- en woonplekken te vergroenen. Zo ontstaat een prettige en gezonde omgeving. Judith laat zich daarbij inspireren en verrassen door de natuur en bijzondere planten en plantencombinaties en werkt zowel met nieuwe als vergeten planten. Deze ontdekt ze onder meer bij kwekers in binnen- en buitenland.

Bestseller Het Plantenlab is Judiths eerste boek (2015), daarna volgden in deze reeks Groen in glas (2017), over terrariums en Stekken en meer (2019). Wonderplants 1 en 2 (2016 en 2018) laten planten zien in het interieur.
In oktober 2020 verscheen Plantenliefde, het complete kamerplantenboek voor de echte plantenfan, waarin alle informatie over het verzorgen, verzamelen, stylen en stekken van planten is samengebracht in een schitterend vormgegeven gebonden 'plantenbijbel'.

Meer informatie over Judiths werk is te vinden op hetgroenlab.nl


 

Gerelateerd