Zaaien, planten, oogsten en genieten

Forte

Webshop

 • Leve de herfsttuin

  Cor van Gelderen

  Leve de herfsttuin

  De mooiste planten voor de tuin


  ISBN: 9789462500952
  Omvang: 192 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 19,99
Meer informatie

Als je aan herfstkleuren in je tuin denkt, dan wil je graag een grote schakering van kleuren rood ,oranje en geel. De spectaculaire herfstkleuren van de Indian Summer aan de oostkust van Amerika als inspiratie voor je eigen tuin.

Met de juiste plantkeuze kun je verrassend ver komen in je tuinplan. En met behulp van dit boek is het kiezen van die juiste planten een stuk gemakkelijker. Uit zijn rijke ervaring als kweker en tuinontwerper vertelt Cor van Gelderen op welke aspecten je moet letten en welke planten de herfst het fraaist kleuren.

In het boek Leve de herfsttuin komen niet alleen bomen en struiken aan bod met het mooiste herfstblad, maar ook de herfstbloeiende tuinplanten. Zelfs bolgewasjes en siergrassen ,die het mooiste hebben bewaard voor de herfst, behandelt Cor van Gelderen. Zo zijn er in dit praktische boek voor iedere tuin geschikte planten te vinden en draagt het boek Leve de herfsttuin bij aan een nog rijkere beleving van de tuin.


Over de auteur
Cor-van-Gelderen-2014.jpg

Cor van Gelderen is samen met zijn broer eigenaar van de kwekerij PlantenTuin Esveld, een familiebedrijf met een lange traditie. Al vijf generaties lang kweekt de familie tuinplanten op de voedzame Boskoopse veengrond. De passie voor planten heeft Cor geërfd van zijn ouders, allebei ook enthousiaste plantenverzamelaars en kwekers. Samen met zijn vader schreef Cor van Gelderen al eerder boeken over tuinplanten.

Zijn boeken zijn een weerslag van Cors grote liefde voor planten. De ervaring van een leven lang planten kweken en tuinen ontwerpen komt tot uiting in de commentaren op de beschreven planten en de keuzes die er gemaakt zijn uit die enorme overvloed die de natuur ons te bieden heeft.

De website van de kwekerij www.esveld.nl is voor de plantenliefhebber een onmisbare bron van informatie.

Gerelateerd