Zaaien, planten, oogsten en genieten

Forte

Webshop

 • Lepelhout

  Sjors van der Meer en Job Suijker

  Lepelhout

  Lepelsnijden uit vers hout


  ISBN: 9789462502581
  Omvang: 128 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 23.50
Meer informatie

Lepelsnijden kun je altijd en overal doen! Gewapend met bijl, mes en lepelmes kun je van een klein stuk hout al een lepel snijden. Van vers hout, zó van de boom. In dit boek nemen Sjors en Job je mee in de magische wereld van het lepelsnijden.
Het ambacht is onlosmakelijk verbonden met bos en natuur, en met hout, vuur en verwondering. De mooiste lepels maak je in het bos, in de natuur. Maar ook thuis bij dekachel of tijdens je vakantie kun je je eindeloos verliezen in ‘de lepel’, het plezier van het maken, en de krachtige eenvoud van de fraaie gereedschappen.

De uitgebreide instructies en de vele heldere foto’s helpen je om veilig en efficiënt met vlijmscherpe bijlen en messen zélf mooie lepels te snijden. Eenmaal begonnen met deze geweldige hobby is het moeilijk stoppen.

LEPELHOUT is het vervolg op VERS HOUT, het eerste boek over vershout bewerken van Sjors van der Meer en Job Suijker.

Mike Abbott over VERS HOUT:
‘Sjors en Job hebben invloeden uit Groot-Brittannië, de VS en Scandinavië gecombineerd met hun eigen ervaringen in de Nederlandse bossen. Het resultaat is een up-to-date, bijna spirituele gids die veel verder gaat dan het overbrengen van technische informatie'


Over de auteur
Sjors-en-Job-Vers-Hout.jpg

Sjors van der Meer en Job Suijker blazen met VersHout nieuw leven in het ambachtelijk houtbewerken. Ze geven workshops houtbewerking midden in het bos. De cursisten bewerken vers hout met en in de natuur. En zo ervaren ze hoe stimulerend en opbeurend het is om iets met je eigen handen te maken.

Je kunt bij VersHout terecht voor dagworkshops, weekenden en doorlopende cursussen. Daarnaast leveren ze maatwerk zoals het invullen van evenementen en activiteiten. Ook het onderwijs maakt steeds vaker gebruik van hun kennis (en hun schaafbokken!)

In 2017 publiceerden Job en Sjors hun eerste boek VERS HOUT. In november 2020 verscheen de opvolger: LEPELHOUT.

Gerelateerd