Zaaien, planten, oogsten en genieten

Forte

Webshop

 • Kleur je tuin

  Jacqueline van der Kloet

  Kleur je tuin

  Combinaties van bloembollen en vaste planten


  ISBN: 9789462501751
  Omvang: 128 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 23.50
Meer informatie

B(l)oeiende tuinen zijn elk seizoen weer anders. De basisvorm blijft natuurlijk gelijk, maar door de vaste planten, de bolgewassen en bloembollen verrassend te combineren, kan elke tuin het hele jaar door zijn kleurenpracht laten zien. Jacqueline van der Kloet geeft in dit boek inzicht hoe zij grote en kleine tuinen inricht, en hoe iedereen dat kan toepassen in de eigen tuin.

Onderwerpen die daarbij aan de orde komen zijn o.a.:
- vaste planten en bollen op een natuurlijke wijze verweven;
- samenspel en kleurgebruik;
- droomcombinaties: van modern en minimalistisch tot romantisch en uitbundig;
- voorjaarsmetamorfose – zomerbollenglorie – verrassingen in het najaar


Over de auteur
Kloet,-Jacqueline-vd.jpg

Jacqueline van der Kloet is een van de bekendste tuinontwerpers van Nederland. Sinds 1983 runt zij haar eigen bureau, waarin zij openbare en particuliere tuinen en parken ontwerpt en daarnaast ook als tuinboekenauteur werkzaam is. Haar grote liefde ligt echter bij evenwichtige en verrassende beplantingsplannen. Haar tuinen zijn wereldwijd te bewonderen. Bij een aantal projecten werkte ze nauw samen met Piet Oudolf.

Haar 'handtekening' op tuingebied is uniek omdat zij op een bijzondere manier bloembollen, vaste planten, eenjarige zomerbloemen en houtige gewassen met elkaar combineert. Haar projecten gaan tot ver over de landsgrenzen: van de Keukenhof en de Efteling tot aan de EXPO 2000 in Hannover, het River Park in Shen Yang (China),het Millennium Park in Chicago en de Landesgartenschau 2010 op Schloss lppenburg in Bad Essen, Duitsland.

In mei 2019 verschijnt een nieuw boek van haar hand: Een jaar in mijn tuin

Jacqueline is onder andere te volgen op Instagram: jacqueline_van_der_kloet

Gerelateerd