Zaaien, planten, oogsten en genieten

Forte

Webshop

 • Kiemen kweken

  Rita Galchus

  Kiemen kweken

  in je eigen keuken


  ISBN: 9789462502062
  Omvang: 160 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 20.99
Meer informatie

Kiemen kweken is gemakkelijk en het resultaat is heerlijk! Rita Galchus laat je stap voor stap zien hoe je het doet. In dit boek vind je alles over de achtergronden, de werkwijze en benodigdheden, het kiezen, mengen en bewaren van zaden, de verzorging van je kiemen en het kweken van peulvruchten (bonen, linzen, kikkererwten en meer), granen (als haver, gerst en gierst), groenten (als alfalfa, klaver, broccoli en andere soorten zaden, scheuten en grassen) en natuurlijk de vele oepassingsmogelijkheden van al deze zelfgekweekte kiemen!


Over de auteur
Rita_Galchus_600x800.jpg

Rita Galchus, ook bekend als ‘Sprout Lady Rita’, is de eigenaar van The Sprout House. Ze begon met kiemen kweken in april 1986, nadat ze samen met haar huidige man een gratis cursus had gevolgd. Die cursus wekte haar liefde voor kiemen kweken op. 

In oktober 2000 kocht ze het bedrijf en sindsdien is ze Sprout Lady Rita. Rita heeft een bachelorgraad in business management en holistische voeding. 

Via The Sprout House verkoopt ze jaarlijks duizenden kilo’s biologische kiemzaden en geeft ze instructies voor het kweken van kiemen. Naast haar liefde voor zaden houdt ze erg van lezen, wandelen, naaien, knutselen, strandvakanties en tijd doorbrengen met haar familie en vrienden. Ze woont samen met haar echtgenoot en zoon.