Zaaien, planten, oogsten en genieten

Forte

Webshop

 • Het kinderkookboek van De keuken van Kiki

  Petra Bosland

  Het kinderkookboek van De keuken van Kiki

  voor kinderen vanaf 5 jaar


  ISBN: 9789000379705
  Omvang: 176 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 23.99
Meer informatie

Een vrolijk en uniek kinderkookboek voor kinderen van 5-12 jaar van de hand van Petra Bosland, eigenaar van kinderkookschool De keuken van Kiki.
 
In dit kleurrijke kinderkookboek maak je kennis met Kiki, een grappige kat die heel graag kookt. Ze deelt in dit kookboek 27 zoete en 27 zoute (hartige) recepten met je. Zoete recepten voor druivenbrood, speculaaspasta, pepermuntkussentjes en pannenkoekentaart, en zoute recepten voor wortels in bladerdeeg, kervelsoep, kruidenboter, gevulde paprika en nog een heleboel andere smakelijke gerechten.

Ook leert Kiki je hoe je een ui snijdt (bijna) zonder huilen en vertelt ze over honing, fruit en groenten, thee, pasta en over nog veel meer… Alle gerechten zijn voorzien van vrolijke illustraties en verhaaltjes. Achter in het boek staat van elk gerecht ook een foto.
 
Petra Bosland is verzot op koken en lekker eten en zo startte zij De Keuken van Kiki, een vrolijke kookschool voor kinderen van 5 jaar en ouder. Net als in haar kookschool werkt Petra in dit boek met verse producten, vol aandacht voor de seizoenen. Ze laat kinderen voelen, proeven en ruiken en leert hen behalve koken spelenderwijs alles over de herkomst van producten.
 
Een heerlijk boek waar kinderen zich eindeloos mee kunnen vermaken en dat hen laat zien hoe leuk en makkelijk koken is.


Over de auteur
Petra-Bosland-bijgesneden.jpg

Petra Bosland is illustrator en ontwerper én heeft een kookschool voor kinderen in Den Haag: De keuken van Kiki, voor kinderen van 5 jaar en ouder. In haar kookschool werkt Petra met verse producten, vol aandacht voor de seizoenen. Ze laat kinderen voelen, proeven en ruiken en leert hen behalve koken spelenderwijs alles over de herkomst van producten.

Petra werkte jarenlang als designer bij Oilily en Room Seven en heeft talloze ontwerpen gemaakt en karakters bedacht voor beddengoed, tassen, kussens, stoffen en kleding. Op een dag bedacht ze Kiki, een kat met oranje haar en een gekleurde staart. Kiki is dol op koken, ze is grappig en net als Petra een klein beetje onhandig. Ze is Petra’s favoriete karakter en nu de hoofdpersoon in Petra’s eerste kookboek: Het kinderkookboek van De keuken van Kiki.