Zaaien, planten, oogsten en genieten

Forte

Webshop

 • Eten uit de eerlijke moestuin

  Annemiek van Deursen

  Eten uit de eerlijke moestuin

  12 maanden duurzaam & eenvoudig koken


  ISBN: 9789462500686
  Omvang: 160 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 12,50
Meer informatie

Bonen tegen de schutting, sla naast de keukendeur. Annemiek van Deursen benut elke centimeter van haar tuintje om haar eigen groenten te telen. Met de oogst en een handjevol basisingrediënten kookt ze heerlijke maaltijden. Vers, gezond en ‘het kost geen kneup’, zegt ze zelf.
Wat zij kan, kun jij ook, of je nu een moestuin hebt of niet. Het idee is dat je eet wat ‘ma natuur’ geeft: bietjes in februari, courgette in juni. Annemiek legt uit hoe je er in een handomdraai heerlijke gerechten mee maakt. Haar slimme bespaartips, praktische huishoudelijke adviezen en foto’s uit eigen keuken krijg je er gratis bij.

Annemiek van Deursen heeft duizenden fans die haar dagboek lezen op mijmeringen.nl. Het gaat over haar eenvoudige, zoveel mogelijk zelfvoorzienende leven. Je leest hoe ze pannen spoelt met regenwater en vlierbessen zoekt aan de bosrand. Maar ook hoe ze in haar gemeente Landgraaf een ‘consuminderhuis’ oprichtte, waar ze mensen leert hoe je tevreden kunt leven met weinig geld.

Genoeg reeks
Eten uit de eerlijke moestuin is het vervolg op Annemieks eerdere boek De eerlijke moestuin. Het is het vierde boek in de Genoeg-reeks, een serie boeken die, net als het tijdschrift Genoeg, gaat over rijk leven met weinig, eerlijk delen, kritisch kiezen, vrolijk besparen en zelf maken.


Over de auteur
Deursen,-Annemiek-van.jpg

Zo gul als de aarde oogst geeft, zo gul is Annemiek van Deursen (1951).Niet alleen het boek De eerlijke moestuin is daarvan het resultaat, maar ook het Consuminderhuis Parkstad. Annemiek is de drijvende kracht achter dit huis, waar mensen leren rondkomen met weinig geld. ‘Als mensen in het Consuminderhuis een tijdje bezig zijn, ontdekken ze vanzelf duurzaamheid’, zegt Annemiek. ‘Dan gaan ze groente verbouwen en kritisch kijken naar wat ze eten. Na een tijdje is er geen verschil meer tussen consuminderen uit noodzaak en uit overtuiging. Je komt bij hetzelfde uit.’

Consuminderen heeft Annemiek geleerd om geld en geluk los te koppelen. ‘Ik leef van het minimum, maar heb alles in overvloed.’
Duizenden mensen volgen haar digitale Mijmeringen op haar blog. Daarin bezingt ze de rijkdom van het eenvoudig leven in al zijn facetten.