Zaaien, planten, oogsten en genieten

Forte

Webshop

 • Een jaar in mijn tuin

  Jacqueline van der Kloet

  Een jaar in mijn tuin


  ISBN: 9789082956603
  Omvang: 272 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 39,99
Meer informatie

Een jaar in mijn tuin is een persoonlijke boek van Jacqueline van der Kloet, waarin ze ons meeneemt de tuin in. In twaalf hoofdstukken vertelt ze wat een tuin maand na maand bijzonder en mooi maakt, en ze legt uit wat er door het jaar heen moet gebeuren.

De vele foto’s bieden volop inspiratie en vormen tegelijk een perfecte visuele gids van een jaar in een tuin. Bijzonder zijn de twaalf vaste standpunten die elke maand zijn gefotografeerd: ze geven een volstrekt uniek beeld van de tuin door het jaar heen. Door uitstapjes naar haar vele internationale projecten wordt de lezer ondergedompeld in de wereld van tuinen en planten.

Een jaar in mijn tuin staat vol praktische tips, is zeer leesbaar en vooral oogstrelend mooi – het perfecte boek voor de echte tuinliefhebber.

Van Jacqueline van der Kloet verschenen eerder bij Forte Groen: Tuinen van nu en Kleur je tuin / Color your garden.


Over de auteur
Kloet,-Jacqueline-vd.jpg

Jacqueline van der Kloet is een van de bekendste tuinontwerpers van Nederland. Sinds 1983 runt zij haar eigen bureau, waarin zij openbare en particuliere tuinen en parken ontwerpt en daarnaast ook als tuinboekenauteur werkzaam is. Haar grote liefde ligt echter bij evenwichtige en verrassende beplantingsplannen. Haar tuinen zijn wereldwijd te bewonderen. Bij een aantal projecten werkte ze nauw samen met Piet Oudolf.

Haar 'handtekening' op tuingebied is uniek omdat zij op een bijzondere manier bloembollen, vaste planten, eenjarige zomerbloemen en houtige gewassen met elkaar combineert. Haar projecten gaan tot ver over de landsgrenzen: van de Keukenhof en de Efteling tot aan de EXPO 2000 in Hannover, het River Park in Shen Yang (China),het Millennium Park in Chicago en de Landesgartenschau 2010 op Schloss lppenburg in Bad Essen, Duitsland.

In mei 2019 verschijnt een nieuw boek van haar hand: Een jaar in mijn tuin

Jacqueline is onder andere te volgen op Instagram: jacqueline_van_der_kloet

Gerelateerd