Zaaien, planten, oogsten en genieten

Forte

Vanessa van Koppen

img

Vanessa van Koppen-Enters is van huis uit jurist, met een passie voor koken, eten en schrijven. Al jong stond ze in de vakantie de kunst af te kijken in de keukens van Franse restaurants. Door haar jarenlange verblijf in diverse landen breidde ze haar kookrepertoire steeds verder uit.

Ze is actief in de Remonstrantse kerk en vertegenwoordigde hen onder meer bij de IKON. Koken is voor Vanessa een dagelijks ritueel: een moment van bezinning en een manier om verbinding met haar tafelgenoten te uiten.

Samen met Tom Mikkers bedacht ze Sacré Cuisine, een website waarin zij op zoek gaat naar de oude levensbeschouwelijke regels rond eten en drinken in Nederland en Europa, en deze naar de 21e eeuw vertaalt. 

Inmiddels is Vanessa van Koppen professioneel bezig met koken. Door het geven van lezingen, workshops, catering en 'personal kook coaching' maakt zij van haar passie haar werk. Ook schrijft zij voor andere (food)blogs, zoals Lekker Tafelen. Haar droom om Sacré Cuisine als kookboek uit te kunnen geven, is waarheid geworden met het boek Zalig zoet!

https://www.sacrecuisine.nl/

Boeken van deze auteur