Zaaien, planten, oogsten en genieten

Forte

Sean Wainer

img

Sean Wainer is opgegroeid in Melbourne, Australië en is al zijn hele leven omringd ben door eten. Toen hij zeventien was nam zijn moeder een reformwinkel annex afhaalrestaurant over. Hoewel de klad er een beetje in zat, zag zij de mogelijkheden. Van haar laatste spaarcenten kocht ze de gekste apparaten, van een yoghurtijsmachine tot warmhoudvitrines voor pasteitjes. Samen breidden ze de menukaart uit met hun zelfgemaakte falafel in pitabrood met hummus en met versgemaakte tabouleh, die een groot succes werd.

Seans culinaire avontuur kreeg een vervolg toen hij twintig was en de wijde wereld in trok. In het Italiaanse Chianti had hij het geluk te mogen verblijven bij de moeder van een vriend, een verbazingwekkend goede kok die niets liever deed dan hem op sleeptouw nemen tijdens haar strooptochten langs markten. Daar keek Sean bewonderend toe hoe ze met grote zorg de perfecte tomaat en precies de goede kaas uitkoos. Door haar leerde Sean dat goed koken meer is dan in de keuken een maaltijd bereiden. Goed koken wil zeggen dat je de allerbeste ingrediënten uitkiest om vervolgens een zo perfect mogelijk gerecht te maken.

Na Italië belandde Sean in Amsterdam. Voordat hij in 1999 Small World Catering begon, stond hij in verschillende eetcafés en restaurants achter het fornuis. Binnen een  jaar was Small World uitgegroeid tot een succesvol cateringbedrijf en bruisend eetcafé. Op de kaart stonden luxe sandwiches, afhaalmaaltijden, verse salades, vers geperste sappen en natuurlijk geweldige koffie.

Small World, inderdaad ook klein van formaat, zit in een hoekpand in het oude centrum van Amsterdam.
www.smallworldcatering.nl
 

www.smallworldcatering.nl

Boeken van deze auteur