Zaaien, planten, oogsten en genieten

Forte

Rina Soffers

img

De behoefte, of beter: de drang om te creëren zette me al vóór mijn tiende jaar aan het werk.
Het werden poppen en daar was ik heel blij mee, tot mijn veertiende dan, toen begon ik me er een beetje voor te schamen. Zo rond mijn twintigste leefde ik me helemaal uit tijdens het begeleiden van patiënten op de bezigheidstherapie van het plaatselijk verpleegtehuis; er werden ineens veel poppen en knuffels gemaakt.

Een paar jaar later ging ik aan de slag bij Ariadne waar ik meer dan 25 jaar ontwerpen maakte voor o.a. poppen (!), kruissteekpatronen, kindertruien, hazenbank en berenstoelen van hout, en veel gehaakte knuffels. Daarna ontwierp ik voor Burda, Anna, Verena en Coats en begon ik mijn eerste boekjes te maken: Familie de Beer, Poppenkast, Dierenspeelhuis en al snel volgden het Kinderbreiboek, Vrolijke Beestjes haken en Maak het zelf met wol en draad.
Intens kan ik genieten als "het beestje", net helemaal met liefde gemaakt, me aankijkt als een soort lief familielid, of een oude bekende. Dan weet ik dat ik het goed deed en dat ik dat gevoel door kan geven aan diegene die hem gaat namaken.

Boeken van deze auteur