Zaaien, planten, oogsten en genieten

Forte

Jurgen Koens

img

"Eten verbindt en patisserie verrijkt je leven!"

Jurgen Koens (1977, Zeeuws-Vlaanderen) is chef-patissier, food designer, productontwikkelaar en kok. De liefde en kennis voor het bakken en koken van zijn oma’s legden de basis voor zijn culinaire en zoete carrière. Op zijn veertiende begon hij als afwasser om een brommertje te kunnen betalen. En daarmee begon de liefde voor het koken.

Koens kookte en bakte bij restaurants De Kromme Watergang, De Swaen, Le Gavroche, werd chef-patissier bij Manoir Inter Scaldes, kookte op een cruiseschip en bij luxe cateraar Maison Van den Boer. Tegenwoordig runt hij de Pastryclub in Eindhoven en ontwikkelt hij patisserieproducten.

Jurgen heeft zowel nationaal als internationaal aan vakwedstrijden meegedaan, en won awards bij onder meer de Chef’s Olympics, de Culinary Asia Cup en de Villeroy & Boch Culinary World Cup. Het is Jurgens droom om iedereen patisserie te laten ontdekken

In oktober 2019 verschijnt bij Forte Culinair zijn patisserieboek Copy Pastry, een compleet boek over patisserie voor thuisbakkers en profs.
 

 

https://www.pastryclub.nl

Boeken van deze auteur