Zaaien, planten, oogsten en genieten

Forte

Huw Richards

img

De 22-jarige tuinliefminnende YouTuber Huw Richards is volgens de BBC 'the future of gardening'. Zoals hij in zijn boek De urban moestuin zegt, is hij 'gevallen' voor het verbouwen van voedsel 'omdat er niets boven zelf geteelde producten gaat.'

In 1999 verhuisde Huw Richards met zijn ouders, die op zoek waren naar ‘het goede leven’, van Yorkshire naar het westen van Wales. Ze vestigden zich in de heuvels aan de voet van de Cambrian Mountains, waar ze een klein landbouwbedrijf met 5 hectare land kochten dat ze transformeerden tot een weelderig natuurgebied. Huw hielp zijn ouders al in de moestuin toen hij nog maar drie was. Op zijn twaalfde begon hij zijn eigen YouTube-kanaal over moestuinieren, HuwsNursery / Grow Food Organically. Hij heeft inmiddels meer dan 185.000 abonnees en zijn filmpjes zijn bij elkaar meer dan 20 miljoen keer bekeken.

Sinds hij in 2017 zijn school heeft afgerond, is hij bezig om mensen weer in contact te brengen met het voedsel dat ze eten en moedigt hij ze aan om hun eigen eten te gaan verbouwen waar dat maar kan; op een vensterbank, in een tuin of op een akker. Ook spant hij zich in om de volgende generatie moestuiniers te inspireren en hoopt dat scholen overal ter wereld tuinieren zullen omarmen als een manier om te leren en kennis te vergaren.

Huw heeft aandacht gekregen in The Times, The Guardian, The Daily Mail en BBC News. Ook is hij verschenen in BBC’s The One Show. Als hij niet in de tuin of achter zijn computer te vinden is, dan is hij vast aan het tennissen of squashen.

Huw Richards is zeer actief op social media onder de naam HuwsNursery. Zijn YT-kanaal heet Grow Food Organically

https://www.youtube.com/channel/UCeaKRrrpWiQFJJmiuon2WoQ

Boeken van deze auteur