Zaaien, planten, oogsten en genieten

Forte

Webshop

  • KRUIDEN

    Deborah Megens

    KRUIDEN

    kweken & koken, binnen & buiten


    ISBN: 9789462500532
    Omvang: 160 blz.
    Uitvoering: paperback

    € 19,95
Meer informatie

Tuinieren met culinaire kruiden betekent genieten van heerlijke geuren, de kleurenpracht van de (vaak) eetbare bloemen en vooral ook van veelzijdige smaken.

Voor het zelf kweken van kruiden heb je geen grote tuin nodig. Een klein hoekje is al genoeg om een paar planten neer te zetten. Of gebruik een stel potten op je balkon, een plekje in de geveltuin of probeer eens verticaal te tuinieren.

Dit boek staat boordevol tips over het kweken, oogsten en bewaren van culinaire kruiden. Voor de liefhebbers van koken en lekker eten is er een aantal eenvoudige, lekkere en geurige recepten, sommige van professionele chefs.

Deborah Megens is kok; ze is tevens herborist.


Over de auteur
Megens-Deborah-2015.jpg

Kruiden hebben altijd al een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op Deborah Megens. Zij zit inmiddels ruim 25 jaar in het koksvak en heeft als chef en cateraar gewerkt.

Kruiden zijn voor haar onmisbaar in combinatie met allerlei smakelijke gerechten. Ook experimenteert zij met de zogeheten ‘wilde planten’ en bloemen. Vegetarisch koken, de Franse keuken, met die grote verscheidenheid aan streekgerechten, en daarnaast de Italiaanse, Spaanse, Marokkaanse en Indonesische keuken hebben een streepje voor.

Zij is tevens herborist. Een herborist heeft een gedegen kruidenkennis, die de teelt van kruiden tot in de pan betreft en alles wat verder nog mogelijk is met deze bijzondere planten. Met de fijne combinatie van herborist en kok kan Deborah goed uit de voeten.

Daarnaast beschrijft zij in elk nummer van het mooie en leerzame digitale blad Smultuin een interessant kruid. En natuurlijk is zij ook gek op tuinieren.